7 Ιουνίου 2014

Γονείς προσέξτε: Δυναμώστε τα οστά των παιδιών σας

Η φυσική κατάσταση των παιδιών δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι.
Ο χρόνος που αφιερώνεται για να εξασκούν το σώμα τους είναι πολύ λίγος. Μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 25% των παιδιών, εξασκείται στο βαθμό που θα έπρεπε.
Παράλληλα ο αριθμός των παιδιών που είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα, αυξάνεται ανησυχητικά.
Όμως η απουσία μιας ικανοποιητικής καθημερινής σωματικής εξάσκησης στα παιδιά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αδυναμίες των οστών και του σκελετού τους.
Έχει υπολογιστεί ότι τα παιδιά που δεν κάνουν τουλάχιστο από 35 έως 60 λεπτά περπάτημα ή γυμναστική ή άλλη εξάσκηση κάθε μέρα, μπορεί να μην δώσουν την ευκαιρία στον οργανισμό τους να κατασκευάσει τα δυνατά οστά, που θα χρειαστούν αργότερα στη ζωή τους. Τα οστά μεγαλώνουν σε μέγεθος και δυναμώνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Η οστική μάζα την οποία θα δημιουργήσει κάποιος κατά την παιδική ηλικία, δια μέσου της σωματικής εξάσκησης, θα καθορίσει την υγεία του σκελετού κατά την ενήλικη ζωή.

Ποδοσφαιρικοί αγώνες, πέναλτι και έμφραγμα του μυοκαρδίου

Η ψυχολογική αναταραχή και ένταση μπορεί να είναι παράγοντες που οδηγούν στην εκδήλωση εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Η συναισθηματική φόρτιση, η ένταση και η αγωνία που νιώθουν οι φίλαθλοι, κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, μπορεί να είναι η αφορμή σοβαρών καρδιακών επεισοδίων που δυνατόν να οδηγήσουν στο θάνατο.
Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που έχουν πέναλτι, έχουν ψηλότερο κίνδυνο για πρόκληση εμφράγματος μυοκαρδίου σε οπαδούς των ομάδων.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ